Uredite dom u skladu sa zvezdama!

Uredite dom u skladu sa zvezdama! Horoskopske prognoze za 2015: Posao: „Ovog meseca će šefovi konačno nagraditi vaš trud i zato možete očekivati povišicu i nekoliko dodatnih slobodnih dana.“ Ljubav: „Slobodni znakovi će uskoro upoznati novu ljubav, a zauzeti će stati na ludi kamen“. Zdravlje: „Odlično, samo pazite da vas od toliko smeha ne zaboli stomak“.

Bez obzira da li verujete ili ne u horoskop, sigurno bar s vremena na vreme bacite pogled na prognoze za vaš horoskopski znak, pa makar iz zabave… Dizajneri su otišli korak dalje, pa su istraživali kakvi su afiniteti osoba istog znaka. Kako da svako od nas uredi dom u skladu sa svojim horoskopskim znakom? Svaki znak zodijaka nosi određene karakteristike i jedinstvenosti. Upravo na osnovu tih sklonosti se kreira lični stil koji nas prati na svakom koraku, a izuzetak nije ni kada dođe do toga da treba da se uredi dom.

U nastavku otkrijte zašto se kaže da Lav „živi kao kralj“, da Devica mora da drži sve pod kontrolom, da li su Vage zaista neodlučne, kao i šta ćete zateći kada odete kod Škorpije u goste.

LAV – teži da uredi dom tako da odiše luksuzom!

 

Uredi dom u skladu sa zvezdama!    Uredi dom u skladu sa zvezdama!

Luksuz je reč kojom bi se mogao opisati stil koje gaje osobe rođene u znaku Lava. Kao kraljevski predstavnik ovog znaka, Lav teži da uredi dom tako da odiše luksuzom. Ne štedi novac prilikom uređenja i veoma često uredi dom poput prave „palate“. Ukoliko živi u zgradi, stan Lava više podseća na salon koji kao da je preslikan iz nekog skupog kataloga.

Moderan nameštaj je obavezan, skupocene blještave lampe i lusteri neizostavan deo svake prostorije, police su ispunjene klasicima, posteljina dizajnerska… Više od drugih znakova zodijaka pažnju poklanjaju brendiranim proizvodima, koji za njih predstavljaju statusni simbol. Čak i ako možda neki komad nameštaja nije skup, on mora delovati skupo, glomazno i ekstravagantno.

Stan Lava je prostran i svetao, sa velikim prozorima ili dobrim centralnim svetlom. Od boja dominiraju bela i svetle nijanse bež boje, a kada Lav hoće da uredi dom u skladu sa svojom „plemićkom naravi“ onda ubaci i kombinaciju zlatne i kraljevske crvene boje.

Ako idete na useljenje kod nekog Lava odličan poklon je statua nasmejanog Bude, koja simbolizuje prosperitet na polju novca, karijere i života uopšte. A, ako mu vaš poklon donese ostvarenje svih želja, onda će imati sve što mu je potrebno da uredi stan u skladu sa svojim afinitetima.

DEVICA – Kako Device drže sve pod kontrolom?

 

Uredi dom u skladu sa zvezdama!  Uredi dom u skladu sa zvezdama!

Devica teži da uredi dom da izgleda skromno i lepo. Za ovaj zemljani znak najviše važi uzrečica „manje je više“, jer oni tako lako uspevaju da iz svega izvuku maksimum. Devica važi za urednu, pedantnu i jednostavnu osobu koja u svemu nađu nešto posebno.

Veliku pažnju posvećuju detaljima. Takva je i kada treba da uredi dom, i napravi za sebe mali kutak. Ne vole previše luksuzne stvari, već da su praktične i itekako vode računa o ceni. Soba može biti ispunjena raznim sitnicama, ali one će vrlo brzo biti zamenjene ukoliko više ne ispunjavaju svoju „funkciju“.

Kod Devica je uvek uredno i čisto, a čim uđete u dom videćete da je sve pod konac, bez obzira da li je reč o knjigama na polici koje su poređane po abecednom redu, ili o besprekorno belom tepihu. Device ne teže velikom prostoru, pa uglavnom žive u garsonjeri ili jednosobnim stanovima. Vole tehniku, te kada Devica razmišlja kako da uredi dom na spisku stvari za kupovinu obavezno se nađe neki moderni uređaj koji se tek pojavio na tržištu.

Ono na šta bi osoba rođena u ovom znaku trebalo da obrati pažnju jeste „pasija čuvanja stvari“. Devica se trudi da uredi dom tako da sve što štrči ili odskače od reda sklanja sa vidljivog polja, ali ne baca – pa se i stvari koje više ne koriste nalaze uredno složene i očišćene u podrumu ili kutijama u ormaru.

VAGA – Harmonija i sklad pre svega

Uredi dom u skladu sa zvezdama!  Uredi dom u skladu sa zvezdama!

Osobe rođene u sedmom znaku važe za velike estete, koje u svemu što rade vide lepotu i žele da je prikažu i drugima. Vage vole raskoš u svom domu koje postižu jedinstvenim stilom uređenja. Neretko se odlučuju za debele zavese, velike prozore, udoban nameštaj i prostrane dnevne sobe u kojima okuplja društvo.

Vaga će se potruditi da uredi dom tako da su dvosedi i široke fotelje uvek odmaknute od zida, nikad okrenute leđima od prozora, već postavljene oko stočića, kako bi svi bili upućeni jedni na druge i uživali u ambijentu. Vaga je možda neodlučna kada treba da uredi dom da li želi da preovaldava moderni ili starinski stil, da li je prava boja za tepih crvena ili plava, ali koju god odluku da donese, to na kraju stvara jedinstven doživljaj. Ceo stan je uređen u istom stilu, a skoro svaka prostorija je obogaćena mirisom i bojama svežeg cveća.

Osoba rođena u ovom znaku voli da uredi dom u skladu sa svojom prirodom koja teži harmoniji, pa joj neće biti teško da sve sama i pažljivo odabere – od nameštaja, preko kreveta, zavesa i posteljine, pa sve do escajga, pepeljare, četkice za zube.

ŠKORPIJA – Spavaća soba je najbitnija

Uredi dom u skladu sa zvezdama!   Uredi dom u skladu sa zvezdama!

Kod ovog horoskopskog znaka preteže potreba da bude dominantan, a ipak da ostane mističan. Za Škorpije često kažu da goste pozivaju kada više ne mogu da ih izbegnu, i to ne zato što su negostoprimivi, već zato što su nepoverljivi prema svima koje ne smatraju prijateljima.

Kada treba da uredi dom, Škorpija najviše pažnje posvećuje spavaćoj sobi u kojoj pravi erotsku atmosferu. Veliki krevet koji dominira, posteljina u kombinaciji crne i crvene boje su neizostavni deo, kao i opojni mirisi i ukrasne sveće… Škorpija teži da uredi dom tako da na svakom ćošku ostavi svoj znak i pečat. Zato ceo dom obiluje zanimljivim orijentalnim ukrasima, barom sa skupocenim pićima, a pažljivo skrivene od očiju drugih  se nalaze drage uspomene spakovane u ladice i kutije.

Osobama rođenim u znaku Škorpije se preporučuje da ukoliko imaju neku amajliju (ikonu, molitvu ili njima lično značajan predmet) da je stave u predsoblje ili iznad vrata. Ako imaju nešto za šta veruju da im donosi maler, da odmah bace jer to utiče na njihovo raspoloženje i energiju.

U sledećem postu vam donosimo savete koji će pomoći Strelcu, Jarcu, Vodoliji i Ribi da urede dom. Čak i ako ne verujete u astrologiju i niste sujeverni, pogledajte savete za vaš znak, možda vam se rodi neka ideja kako da obogatite svoj dom i napravite raj za sebe!

Ostavite odgovor