Ukrasne jastučnice za savršen izgled vašeg doma

Ukrasne jastučnice

Ukrasne jastučnice živahnih boja pravi su izbor za brzu i pravovremenu transformaciju izgleda vaše prostorije. Ukrasne jastučnice na jednostavan i efektan način poboljšavaju izgled vašeg doma, dajući mu svež izgled i nesvakidašnji šarm “suprostavljenih” meridijana.

Svi znamo da sitnice život znače. Kao takve, sitnice su ključne i za savršen izgled vašeg doma. Ukrasne jastučnice predstavljaju upravo to. Mnogi ljudi ponosno ističu da na lak način uspevaju da dočaraju azijski stil svog doma ili da ga oboje moćnim i vanvremenskim tonovima klasičnog dizajna. Više nije potrebno izdvajati vreme i novac za skupe dekoracije, kolorne šeme i dezene. Ukrasne jastučnice čine da na jednostavan način komuniciramo sopstvenim stilom, čime stvaramo lični prostor u kome rado provodimo vreme.

Izborom pravih ukrasnih jastučnica, običan prostor se vrlo lako pretvara u topli kutak za najmilije. Ukrasne jastučnice od pamuka, svile, poliestera ili somota oplemenjuju vaš životni prostor, dajući mu taj željeni osećaj komfora.

Svaki prostor može dobiti novi izgled, toplinu i originalnost ako u njega unesemo dekorativne detalje. Dobro osmišljene i šivene u različitim dimenzijama, ukrasne jastučnice su pravi izbor za vas!

Ulepšajte svoj dnevni boravak ili spavaću sobu pomoću atraktivnih jastučnica.

Ukrasne jastučnice su najjednostavniji i najefikasniji način da ukrasite svoj životni prostor, odnosno pokažete svoju originalnost. Pristupačnih su cena i dostupne u različitim dezenima.

Stilovi dekorativnih jastučnica

Kada kupujete ukrasne jastučnice, trebalo bi da imate na umu kakav dizajn ili boje jastučnica su vam potrebni, kao i da li kao takvi odgovaraju stilu vašeg nameštaja. Bojom i dezenom samih jastučnica određujete ton čitave prostorije i njenu namenu. Takođe, time naglašavate i lepotu vašeg enterijera. 

Najčešći problem predstavlja uklopivost boja (da li se jastučnice slažu uz kauč, fotelju), odabir pravog materijala, kao i veličina jastučnice. Izborom boje, dezena, veličinom i vrstom materijala gradite lični stil kome jastučnice mogu dati poseban pečat.

Primera radi, tamnije boje jastučnica najbolje je kombinovati sa prostorijama u kojima dominiraju svetlije boje zidova. Takođe, veoma lepo se uklapaju sa krevetima čiji su okviri svetlih boja. Ljubičasta boja unosi harmoniju u vaš dom, dok ga srebrna čini elegantnim.

Razliciti motivi mogu vam poslužiti kao inspiracija u odabiru:
– godišnja doba (prirodne boje proleća preneće veselu atmosferu u vaš dom)
– jarke boje
– tople zemljane boje
– kontrastni tonovi

Potražite sami inspiraciju kada birate dizajn ukrasne jastučnice. Zapamtite, one će prve biti u fokusu, odnosno postavljene su kao centralni ukras. Izbegnite jastučnice koje bojom i dizajnom narušavaju enterijer čitave prostorije. Takav ambijent potencijalno može narušiti i vaše raspoloženje.

Ukrasne jastučnice nisu namenjene samo vama. Možete ih iskoristiti i kao jedinstven poklon vama dragim osobama.

Danas više nije dovoljno da posedujete udoban krevet, pa ni meku posteljinu. Šta vam još nedostaje? Naravno, ukrasne jastučnice. Dozvolite nam da se pobrinemo za to. Uz naše proizvode, vaši jastuci odišu nesvakidašnjim! 

Vrste jastuka:

a) kvadratasti “kutija” oblik

kvadrataski ukrasni jastuk
b) sa špicastim vrhovima

ukrasni jastuk sa spicastim vrhovima
c) sa “pljosnatim” krajevima

ukrasni jastuk sa pljosnatim krajevima
d) od istog materijala kao i punjenje/iz jednog dela

ukrasni jastuk kao i punjenje
e) stilizovani rubovi

ukrasni jastuci sa stilizovanim rubovima

 

Materijali za ukrasne jastučnice:

Najbolji materijal za jastučnice je čisti pamuk, jer je pogodan za svako godišnje doba. Takođe, pamuk se lako održava i pegla, što je važna stavka za razmatranje. Pamuk je prirodni materijal, koji je još od davnih vremena bio poznat kao logičan izbor. Važno svojstvo pamučnih materijala je što se mogu održavati mašinskim pranjem na visokoj temperaturi. Važna stvar u odabiru materijala za jastučnice su kvalitet, a zatim i njihov dizajn. Jastučnice birajte na način da budu prijatne za spavanje ali i da budu lep detalj za sobu.

Ostali materijali za dekorativne jastučnice:

1. krep tkanje
– mešavina pamuka i lana
– zbog posebne tehnike tkanja zadržava krep izgled i posle pranja
– ne zahteva peglanje

2. pamučno platno

3. bambusovo vlakno
– novo na tržištu
– mešavina 30% satena i 70% bambusovog vlakna
– potpuno prirodan
– izuzetno prijatan na dodir

4. saten
– veliki izbor briljantnih postojanih boja

5. damast
– prirodni materijal
– čist prirodni pamuk
– prepoznatljiv po svojoj punoći i gustini materijala

 

Punjenje za ukrasne jastučnice: 

– poliestersko vlakno
– memorijska pena (obezbeđuje potporu vratnom delu kičme i ramenima)
– Latex
– polistiren
– silikonsko punjenje

 

Čišćenje ukrasnih jastučnica:

1. Klasični metodi:
– Pranje: 40° C (100% pamuk)
– Hemijsko čišćenje.

2. Neobični metodi:
– vodonik peroksid
– limunov sok
– belo sirće
– amonijak
– soda bikarbona
– aspirin
– so
– deterdžent > Pomešajte bilo koji od ovih sastojaka sa vodom i potopite deo jastučnice na kome se nalazi mrlja i ostavite da odstoji 30-tak minuta. Posle toga, isperite jastučnicu hladnom vodom. Ukoliko koristite amonijak, natapkajte miksturu na mrlju i isperite je nakon par minuta. Za sve varijante važi ista razmera, koliko vode, toliko i sastojka.

– čekić za meso (navlažiti isflekano mesto i protrljati ga preko površine čekića)

Ostavite odgovor