Saveti za opremanje stana prema zodijaku

ribe

Ovom prilikom predstavljamo vam predloge kako da uredite dom prema horoskopskom znaku i u nastavku vam otkrivamo koji znak polaže najviše na udobnost kada je u pitanju opremanje stana, koji znak ne drži mesto, a ko najviše polaže na tradiciju.

     Saveti za opremanje stana prema zodijaku      Saveti za opremanje stana prema zodijaku

STRELAC – Unosi mnogo zabave u opremanje stana

Saveti za opremanje stana prema zodijakuPrema rečima astrologa, Strelčevi su nemirne avanturiste koji delić svoje prirode prenose i na opremanje stana. Vole prostrane i otvorene prostore koje će obogatiti gomilom sitnica sa putovanja koje za njih imaju specijalno značenje. Iako uglavnom vole žutu boju ne može se reći da usklađenosti boja poklanjaju mnogo pažnje.

Kao i u životu, tako se i prilikom opremanja stana ne vode pravilima, već rade ono što njima odgovara. I to uz mnogo zabave i optimizma. U njihovom domu naći ćete i luksuzni i polovni nameštaj, bitno je da se njima svidi. Pomalo su ekstravagantni pa vole blještave lampe i neobične skulpture koje bi druge zapanjile. Na njihovim policama nalaze se knjige o dalekim zemljama, orijentalni i ukrasi od kristala, a veoma česte su figurice slona koje predstavljaju simbol moći i ugleda. Uglavnom imaju jedan kutak samo za sebe, gde puštaju na volju svojoj mašti.

Ovaj znak teži ka slobodi i prostranstvima, što važi i za njihov životni prostor. Ne vole nagomilane stvari, male prostore u kojima bi se „sudarali“ sa nameštajem… Zato Strelac teži dovoljno velikom domu, gde će biti mesta i za veliki krevet, veliki sto, TV, kao i dovoljno prostora za sve Strelčeve prijatelje i hobije.

JARAC – Sklon tradicionalnim vrednostima

Saveti za opremanje stana prema zodijaku

Jarčevima je izuzetno važan kvalitet i dugotrajnost, zato preziru imitaciju tako da u njihovim domovima nećete naći veštačke materijale ili plastiku. Kada dođe do opremanje stana odlučuju se za kožni nameštaj, debeo persijski tepih, brojne raskošne lampe. Prostor će dodatno upotpuniti vitrinama sa zavidnom kolekcijom knjiga i ukrasima od kristala.

Za njih nema kompromisa kada je reč o kvalitetu, pa se često u šali kaže da nameštaj u domu Jarca nadživi svog vlasnika. I za njih najveća lekcija za opremanje stana je da nauče da se reše stvari koje im više ne služe.

Za stanove osoba rođenih u ovom znaku važi da su „hladni“ i da ih je teško zagrejati. Razlog tome je što su često
okrenuti ka severu ili zapadnoj strani koja je bez sunca. Unesite što više svetla prilikom opremanja stana kako biste ovo izbegli, kroz pravilan odabir osvetljenja, kao i izbor boja. Umesto sive odlučite se za boje i drvo sunčevog spektra.

Kao znak koji čvrsto stoji na zemlji, Jarac je izuzetno okrenut poslu, pa je i opremanje stana podređeno uređenju radnog dela. Ovo postižu postavljanjem masivnog stola od punog hrasta, kvalitetnom kožnom foteljom, skupim ukrasima. Podržite Jarčevu posvećenost poslu tako što ćete mu pokloniti kornjaču sa glavom zmaja koja je simbol uspeha, snage i napretka.

VODOLIJA – Moto ovog znaka je „ničeg previše“

Saveti za opremanje stana prema zodijakuOno što bi možda drugim horoskopskim znacima teško pošlo za rukom, Vodolija postiže sa neviđenom lakoćom. Tako je i sa dekoracijom životnog prostora. Ne rukovodi se pravilima, uspešno kombinuje moderne i starinske komade nameštaja, tačkice i pruge, različite boje, i svemu tome daje svoj lični pečat…

Izuzetno maštovit znak, koji preferira potkrovlja i lepo uređene terase na
kojima može da provodi vreme čitajući novine. Imaju svoj jedinstven stil u kome dominraju ravne linije i glatke površine, a jedino merilo je da ničeg ne bude previše.

Savet za osobe rođene u ovom znaku kada dođe do opremanje stana je da vode računa da njihov dom ne bude pretrpan. Previše nameštaja ne odgovara njihovoj prirodi, već je neophodno osloboditi dovoljno prostora za kretanje.

Vodolija nema vremena za gubljenje, pa su kuhinja i trpezarija osmišljene da se u njima jede s nogu, a spavaća soba takva da joj ne treba mnogo sređivanja.  Umesto tepiha, odlučuju se za prostirke, tapete nećete zateći u stanu jedne Vodolije, a ukoliko na prozorima ima zavesa one su razmaknute, jer ovaj znak ne voli bilo kakav vid skrivanja. Idealno rešenje za nedostatak prostora su viseće police i garderoberi, zato što i sam znak predstavlja visinu.

RIBE – Udobnost na prvom mestu

Saveti za opremanje stana prema zodijaku       1728129f25d0d88ad4876be259887a19

Glavna misao vodilja kada je u pitanju opremanje stana Riba je udobnost. Sve ostalo se podređuje tome. Nije bitno koje je boje nameštaj, da li je klasičan ili po poslednjoj modi, dokle god odiše toplinom i harmonijom.

Najbitnija prostorija u domu za ovaj vodeni znak je kupatilo u kojima su detalji pažljivo birani, od peškira, mirisa sapuna, boje pločica… i zbog toga su nekad čak i raskošnija nego dnevne sobe u drugim domovima. Svetle boje dominiraju prostorijama, kvalitetne zavese, mekani tepisi, široke fotelje i udobni kreveti na kojima istog trena poželite da zaspite.

Od momenta kada kročite u stan imate utisak kao da ste došli u bajku – spolja ne dopire buka jer je izolacija savršena, uvek se čuje neka lagana prijatna muzika, u baru se nalazi kolekcija vrhunskih vina, veliki mekani jastuci na kauču… Zadovoljstvo za sva čula.

Savet za Ribe jeste da uvide razliku između loma i kreativnog nereda. Zbog svoje prirode čišćenje i sređivanje kuće često zanemaruju, ali se ovo menja kada postanu roditelji ili kada se obavežu nekom da brinu. Bez obzira da li je reč o uzimanju kućnog ljubimca, zajedničkog života ili prinove u porodici, ovo iskustvo čini Ribu privrženiju domu.

Ako se vaš horoskopski znak nije našao u ovom izdanju, ne udaljavajte se jer uskoro slede saveti kako da uredite dom i za ostale znakove… U međuvremenu, upoznajte se sa karakteristikama svog zodijaka… A ovde možete proveriti savete za ostale znake zodijaka.

 

 

 

Ostavite odgovor